Над 18-годишния Васил Михайлов, който е син на зам.-окръжния прокурор на Перник

...
Над 18-годишния Васил Михайлов, който е син на зам.-окръжния прокурор на Перник
Коментари Харесай

Рашков допусна, че над прокурорския син от Перник е имало чадър

Над 18-годишния Васил Михайлов, който е наследник на зам.-окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов, е имало чадър. Затова до момента похищенията му са останали ненаказани. Това излезе от думите на вътрешния министър Бойко Рашков, който разяснява в изявление за проблема от Перник. През последните дни там кметът Станислав Владимиров, други представители на локалната власт и поданици на града се събраха на митинг поради Михайлов-младши. Гневната реакция бе предизвикана от нечовечен побой над локалната футболна легенда и сегашен треньор Румен Андонов. Хората обаче настояват, че случаите са десетки и до момента са останали ненаказани.

На въпрос за какво до момента няма осъдени Рашков дава отговор: " Една от аргументите е, че неговият  татко е прокурор. Най-вероятно неговите сътрудници прокурори не са желали да изпадат в спор с него и това момче очевидно е нападателно е било защитавано по някакъв метод. Прокуратурата не се е постарала да стартира бързи дейности по следствието. Имало е каузи, които са формирани за побоища и за причиняване на телесни повреди за напълно почтени жители, демонстративно със снимане на това мъжество, заснемано по улиците на Перник. "

Министърът изяснява още, че защото пернишките прокурори са си правили отказ, делата " много време са преседели във Върховната касационна прокуратура ". " И когато случаите започнаха да получават гласност, набързо-набързо започнаха делата да се движат ", показва Рашков (след като медиите огласиха случаите, с тях персонално се зае основният прокурор Иван Гешев), питайки дали в случай че бяха подхванати дейности неотложно при първия случай, нямаше да има първи и втори и трети. " Малко се знае, само че тези дни, ми демонстрираха един клип, където - дано не е монтаж - този същият юноша е бил служител на реда, който дирекция вътрешна сигурност откри, само че ние не намерихме заявителки материал от този служител на реда ", сподели още министърът и даде обещание този случай да бъде обяснен, минимум за какво този служител на реда е мълчал.

Рашков даде обещание инспекция и на това дали полицията в Перник не е покривала случаи, свързани с младежа. Той обаче счита, че гражданите не смеят да се оплачат публично. " Вероятно в действителност там царува сковаващ боязън да потърсят подпомагане от полицейските служби. Вероятно се преценяват с това събитие, че този юноша е наследник на прокурор от окръжната прокуратура в Перник ", показва министърът. По думите му оставката на зам.-окръжния прокурор е въпрос на морал.

В четвъртък Софийският областен съд задържа под стража младежа, който е притеглен към наказателна отговорност за три престъпления, осъществени в Перник - нанасяне на телесни повреди и закана с ликвидиране. Съдът одобри,  че има обосновано предположение, че обвиненият е направил тези закононарушения, че действията са по хулигански подбуди и че има действителна заплаха да извърши друго закононарушение, в случай че остане на независимост. Определението на районния съд към този момент е обжалвано от отбраната на Михайлов и следва последната дума на Софийския градски съд.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР